در مضامین دینی و سخن بزرگان بیش از ۲۵۰ آیه و حدیث نشان از اهمیت غذا و نان است،
تاثیر غذا بر رشد، طول عمر و تندرستی، اعصاب و آرامش، خلق و خو، توان ذهنی، تولید و تکثیر نسل ها و سلامت فرد در دوران سالمندی مواردی است که حکمای ایرانی در طول تاریخ به آن توجه ویژه داشته اند.
هم اکنون از چند منظر بایستی به مقوله غذا توجه کرد و گنجاندن نان سالم در سبد خانوار را مورد توجه جدی قرار داد:
از منظر اقتصادی و چرخه تامین و زنجیره ارزش، گردش ۲۲۰ میلیارد دلاری نان و فرآورده های آن در دنیا، نشان از نقش راهبردی این صنعت در بازار جهانی دارد.
از منظر سیاسی غذا و نان به یکی از محورهای مهم در معادلات منطقهای در ابعاد سلامت و تاب آوری و خود اتکایی تبدیل شده و کشوری از قدرت چانه زنی برخوردار است که در این زمینه سرمایه گذاری و برنامهریزی های دقیقی را انجام داده است.
تغذیه ناسالم یک ملت حتی با پیشینه پر افتخار تاریخی را دچار اضمحلال می کند و ملتهای ضعیف در معادلات جهانی محکوم به شکست هستند.
کم توجهی به این مقوله می تواند در حوزه علم و دانش، فناوری روز، سلامت روحی و جسمی، بهره وری و اقتصاد تاثیر گذار باشد.
کشورهای دارای برنامه برای امنیت چرخه غذا و سلامت به خوبی به نقش راهبری نان سالم در زنجیره مشاغل مولد کشاورزی، صنایع مادر و پایین دستی، کاشت، داشت، تهیه و تولید و بسته بندی واقف هستند.
طبق آمارها ۸۶ درصد از انواع گردشگران، یکی از معیارهای را صنعت غذا و نان کشور مقصد اعلام کرده اند که نشان از اهمیت آن در عرصه بین المللی دارد.
معاون سابق هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس - محمد فرخ زاده
